Σταύρος Κορρές

Ωτορινολαρυγγολόγος - Νευροωτολόγος

Καθηγητής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Δρ Σταύρος Κορρές

Ο Σταύρος Κορρές είναι Ωτορινολαρυγγολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Ακοολογίας - Νευροωτολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Παιδοακοολογικό Τμήμα του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ - από το 1996- και ΙΑΣΩ Παίδων καθώς επίσης και στο εργαστήριο Νευροωτολογίας - Ακοολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1967.

Ειδικεύθηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιo και ακολούθως εξειδικεύθηκε στη Νευροωτολογία στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα στο National Hospital for Nervous Diseases, Queen Square (1971-78). Επίσης στο Λονδίνο εκπαιδεύθηκε και εργάστηκε στα Νοσοκομεία Kings College Hospital και στο Hearing and Language Clinic του Guys Hospital.

Εντάχθηκε ως Επιμελητής στο δυναμικό της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου το 1978 ως το 1987. Εκεί εργάστηκε στην οργάνωση του Νευροωτολογικού εργαστηρίου Ιλίγγου και Βαρηκοίας (Ηλεκτρονυσταγμογραφίας και Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών). Από το 1990 ως το 1998 υπηρέτησε ως Εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής αρχικά και στη συνέχεια ως υπεύθυνος της Νευροωτολογικής Μονάδας της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Από το 1998 ως και σήμερα αποτελεί μέλος της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου όπου υπηρέτησε διαδοχικά ως Επίκουρος, Αναπληρωτής και Πρωτοβάθμιος Καθηγητής έως το 2011. Έκτοτε εργάζεται ως Ομότιμος Καθηγητής-Επιστημονικός Συνεργάτης στην ίδια Κλινική έως σήμερα. Επίσης, από το 1996 εργάστηκε στην οργάνωση προγράμματος μαζικού ελέγχου ακοής νεογνών στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ το οποίο πρόγραμμα είναι το πρώτο και το μεγαλυτερο στο είδος του που λειτουργεί στον Ελλαδικό χώρο.

Ο Σταύρος Κορρές διετέλεσε μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής ΩΡΛ Εταιρίας από το 1987 ως το 1995 και από το 2002 ως το 2004. Από το 2004 υπήρξε αντιπρόεδρος της Ελληνικής ΩΡΛ Εταιρίας, ενώ από το 2007 ως 2009 ήταν Πρόεδρος αυτής. Επίσης από το 2007 έως το 2010 ήταν Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροωτολογίας και Ακοολογίας και στη συνέχεια Πρόεδρος έως το 2013. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών μεταξύ των οποίων και η Barany Society. Από το 2002 είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Περιοδικό της “Ελληνικής Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου” (The Journal of Hellenic Otyolaryngology Head And Neck Surgery). Επίσης, είναι Reviewer έξι ξενόγλωσσων ιατρικών περιοδικών.

Έχει διατελέσει επανειλημμένα Πρόεδρος και Συντονιστής Στρογγύλων Τραπεζών καθώς επίσης και ομιλητής σε πλήθος Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 112 άρθρα σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά (indexed in Pubmed), καθώς επίσης και περισσότερα από 50 στον Ελληνικό Ιατρικό Τύπο,ενώ έχει εκδώσει το 1989 το βιβλίο “Ίλιγγος”. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά τη Νευροωτολογία και την Ακοολογία, σχετικά (α) με τη διάγνωση και διαφοροδιάγνωση περιφερικών από κεντρικές παθήσεις του συστήματος Ισορροπίας, (β) με τον Καλοήθη Παροξυσμικό Ίλιγγο Θέσεως, που είναι και η συχνότερη πάθηση του οπισθίου λαβυρίνθου καθώς επίσης και (γ) με τη μελέτη και αξιοποίηση των Ωτοακουστικών Εκπομπών σε Προγράμματα screening της ακοής των νεογνών.

Ωράριο

Ο Ιατρός δέχεται
Δευτέρα
Τετάρτη
Πέμπτη
κατόπιν ραντεβού.

Ιατρείο

Ξενοκράτους 41 Κολωνάκι,
Αθήνα 10676

Σταθερό: 210 7241249
Κινητό: 6937 019065